Wat Weet Jij Over Sperma

Tijdens zijn leven produceert een man er liters van maar we gebruiken het vaak niet waarvoor het bedoeld is. Tevens zijn er veel mythes rondom het glibberige goedje. Tijd om een aantal hiervan te ontkrachten.

Wist je dat 90% van de zaadcellen tijdens een zaadlozing misvormd is. Denk hierbij aan dubbele staartjes, enorme kopjes en misvormde staartjes. Dit is de prijs die we moeten betalen voor monogamie. Bij diersoorten waarbij de vrouw met meerdere mannen in een kort tijdsbestek paart zijn de zaadcellen na de zaadlozing meer uniform.

Bij het klaarkomen komt er vaak maar een halve theelepel sperma vrij.

Sperma kan tot wel vijf dagen overleven in de vagina van de vrouw. De overlevingstijd is afhankelijk van de zuurtegraad van de vagina. De gemiddelde overlevingstijd is 24 tot 48 uur.

Sommige vrouwen zijn allergisch voor sperma. Dit heet “seminal plasma hypersensitivity”. Bij deze vrouwen voelt het alsof de vagina in de brand staat en dat is natuurlijk behoorlijk k*t.

Een theelepel sperma bevat vijf calorieën. Je kan van het eten van het goedje niet dik worden. Maar om nou te zeggen dat je er helemaal niet dik van kan worden…..

Een man doet er ongeveer 75 dagen over om sperma aan te maken. Na een zaadlozing verliest er miljoenen in één keer.

Mannen blijven voor de rest van hun leven sperma produceren. Bij een vrouw stopt de vruchtbaarheid tijdens de overgang maar een mijn blijft tot zijn dood vruchtbaar.

Er bestaat zoiets als gelaatsverzorging met sperma. Sperma zou goed voor je huid zijn. Al is dit nooit wetenschappelijk bewezen.

Sperma bestaat maar voor 5% uit zaadcellen. De andere 95% bestaat uit water, enzymen en voedingsstoffen.

Het wereldrecord zaad schieten staat op zes meter. Deze man had dus een flinke vuurkracht met zijn puddingbuks.