Elvis en Nixon bestreden samen de misdaad

Op 21 december 1970 gingen de president van de Verenigde Staten en de Koning van de Rock en Roll samen op de foto. Dit memorabele moment werd voor eeuwig op de gevoelige plaat vastgelegd.

Toen Elvis die ochtend op het Witte huis verscheen gekleed in een zijden pak voorzien van een gouden riem met een cadeau voor de president in de vorm van een Colt .45 pistool had hij een persoonlijke brief voor de president bij zich waarin hij de reden van zijn bezoek in beschreef.

Volgens Presley had hij een diepgaand onderzoek gedaan naar drugsgebruik en het hersenspoelen dat werd uitgevoerd door de Communistische vijand. Omdat Elvis populair was bij de Amerikaanse jeugd dacht hij dat hij de perfecte persoon was om het kwaad en de ellende die achter drugsgebruik schuilde te bestrijden. Elvis sloot de brief af met de wens om de president te ontmoeten indien deze niet te druk was. En zo geschiedde.

Later verklaarde de ex vrouw van Elvis Priscilla dat Elvis de insigne van “Federal Agent at Large” van het bureau voor Narcotica en Gevaarlijke Drugs wilde hebben. Met deze insigne kon Presley gewapend en voorzien van drugs reizen tussen de Verenigde Staten en het buitenland. Nixon kende hem na de ontmoeting deze insigne toe.

En met de kennis van nu weten we dat Elvis op dat moment afstevende op een toekomst die gedomineerd zou worden door drugs en medicijn misbruik.

Met deze kennis vragen we ons toch af wat de werkelijke reden van het bezoek van de King aan de President van de Verenigde Staten was.

Benieuwd geworden naar het hele verhaal van het bezoek van de King aan de President ? Het verhaal werd in 2016 verfilmd.