Vergeten en Verlaten Deel 1 – Een boerderij vol met spullen

Deze boerderij ligt midden in het bos en dat is waarschijnlijk ook de reden dat alles binnen in de boerderij vrij goed bewaard is gebleven.

Als we via een bospad naar de boerderij lopen zien we een gebouw dat bijna volledig omringd is door brandnetels en distels. We moeten dan ook goed opletten dat we onze armen niet openhalen aan al dat onkruid. De boerderij heeft aan de voorzijde een woonhuis met aan de achterzijde een schuur met stallen. Het grootste deel van de ramen is dichtgetimmerd en door de kieren tussen de planken valt nog een klein beetje daglicht binnen.

Via de zijkant weten we binnen te komen en het eerste vertrek wat we zien is de keuken. De inrichting van de keuken is simpel met een aanrecht en een eettafel. Op de tafel liggen wat spullen en een blad van de Jehova getuigen. De wekker die op tafel staat geeft al tijden aan dat het tien voor drie is…….

De keukentafel met herinneringen.

 

Het aanrecht in de keuken.

Via de keuken komen we in de slaapkamer van de boerderij. Hier staat nog een oud metalen bed met een muf matras erop. Een bed dat niet uitnodigt om eens lekker in te gaan slapen.

Het oude bed met het muffe matras.

Aansluitend aan de slaapkamer ontdekken we nog een andere kamer waar een drumstel opgeslagen ligt. Deze ruimte is waarschijnlijk een woonkamer geweest.

De woonkamer met het drumstel.

In de hal van de woning zien we een oude houten trap dat naar een zolder boven de woning leidt. De treden zien er versleten uit en voorzichtig gaan we naar boven. Op de zolder treffen we vooral een hoop spullen aan die de bewoners wouden bewaren omdat ze er goede herinneringen aan hadden.

De houten trap naar de zolder.

 

Het hobbelpaard op de zolder.

Eenmaal weer beneden lopen via het woonhuis naar de schuur van de boerderij en hier zien we vooral een verzameling van oude fietsen en andere afgedankte spullen.

De schuur achter de woonruimte.

Wie hebben hier gewoond en waarom staat de woning er zo verlaten bij ?

Waarschijnlijk zullen we het nooit weten.

Het blijft toch triest dat alles waar je tijdens je leven zoveel om gaf overgeleverd is aan het rottingsproces als je overleden bent.

Het confronteert ons met de vergankelijkheid van ons als mens.

Lectuur over tractoren.

 

Een houten schuur naast de boerderij.