Vergeten en Verlaten Deel 2 – Het Laboratorium

Dit was niet alleen een laboratorium. Dit was een complex met half verlichte gangen waar je kon verdwalen. We voelden ons hoogst ongemakkelijk in deze lange spook gangen. Waarbij je het gevoel had je elk moment door iemand kon worden besprongen die zich schuil hield achter één van de vele openstaande deuren.

De gangen van het complex.

Toen we het complex voor de eerste keer zagen waren we direkt onder de indruk van grootte. Lange gangen die slecht verlicht waren gaven toegang tot allerlei verschillende ruimten waar men proeven kon uitvoeren.

Een zuurkast in één van de laboratoria.

We kwamen in de gekste ruimtes terecht waar we attributen vonden waarvan we niet verwachtten dat we ze tegen zouden komen. Zo kwamen we onder andere terecht in een vol uitgeruste operatiekamer. In deze kamer hingen operatielampen aan het plafond en in de hoek stonden stalen snijtafels op wieltjes.

De kamer met operatielamp.

We liepen van onderzoekskamer naar onderzoekskamer en kwamen allerlei medische instrumenten tegen.

Een andere onderzoekskamer die we tegenkwamen.

Uiteindelijk vonden we een deur die naar buiten leidde. We kwamen op een soort van binnenplaats terecht. Op deze binnenplaats vonden we gemetseld bassin waar vroeger waarschijnlijk dieren in hebben gezeten. Langzamerhand had de natuur door middel van plantengroei bezit genomen van het bassin.

Het gemetselde bassin op de binnenplaats.

Nadat we het bassin hadden bekeken liepen we verder. Iets verderop kwamen we een enorm kassencomplex tegen.

Het kassencomplex.

Uiteindelijk eindigde onze ontdekkingstocht in een donkere kelder van het complex. Terwijl we de trappen naar de kelder afliepen roken we de geur van rottend water. In de kelder kwamen we dan ook in een ruimte waar allerlei nog met een bodem stinkend water gevulde aquaria stonden. Misselijk geworden door deze rottende geur liepen we weer snel naar boven voor een volle teug frisse lucht. Hier besloten we onze ontdekkingstocht te beëindigen.

Een aquarium de kelder van het complex.

 

Een gesloten deur met de waarschuwing “Biohazard”.