Het Billy the Kid Mysterie

Volgens overlevering werd Billy the Kid in de nacht van 14 juli 1881 op 21 jarige leeftijd doodgeschoten door Pat Garrett. In 1948 beweerd Brushy Bill Roberts de enige echte Billy the Kid te zijn en al jaren in plaatsje genaamd Hico in de staat Texas te leven.

Billy the Kid werd waarschijnlijk in New York geboren als zoon van Ierse immigranten. Billy pleegde zijn eerste moord toen hij 12 jaar oud was. Tijdens een uit de hand gelopen pesterij vocht Billy met zijn vijand Frank Cahill waarbij hij Frank uit zelfverdediging met een revolver in zijn maag schoot.

Uiteindelijk zou Billy 21 mensen doden voordat hij door voormalig vriend Pat Garrett in Fort Sumner (New Mexico) zou worden doodgeschoten.

Echter in 1948 kwam de advocaat William Morrison met het verhaal dat Pat Garret er nooit in was geslaagd Billy the Kid te vermoorden en dat Billy al jaren onder het pseudoniem “Brushy Bill Roberts” in een plaatsje Hico in de staat Texas leefde.

Ondanks dat een aantal oude bekenden en vrienden van Billy the Kid na een ontmoeting met Bill Roberts beweerden dat hijĀ  inderdaad Billy the Kid was gaf de gouverneur van New Mexico Thomas J. Mabry de outlaw niet de gratie die hij hem 70 jaar eerder beloofde. Simpelweg omdat de gouverneur niet geloofde dat Bill Roberts en Billy the Kid dezelfde persoon waren.

Uiteindelijk stierf Bill Roberts op 27 december 1950 aan hartaanval terwijl hij naar het Postkantoor liep.